Oala speciala pentru extragerea sucului din fructe.(mere,pere,struguri,etc.)Un ajutor pentru doamnele care au fructe multe in gradina si doresc sa ofere familiei un suc natural din fructe fara adaus de zahar(daca fructele sunt foarte dulci).
Buna! Azi am primit oala si am facut suc de struguri negrii si a iesit exceptional de bun. Dar a fost de test. Daca fac pentru pus in sticle cum sa procedez, sa il las in oala pana la sfarsit sau sa il scurg in sticle pe masura ce se fierbe? Mi-ar fi mai usor sa il las pana la sfarsit in oala, dar nu stiu daca e bine.
Daca lasati sucul pana la sfarsit riscati ca nivelul sucului sa se ridice prea mult si sa se reverse in oala cu apa.Eu golesc sucul direct in sticle uscate si fierbinti atunci cand observ pe furtunasul transparent ca nivelul sucului s-a ridicat cam la 5-6 cm.
Peterhof Ph 1597 are inaltimea de 26,5 si diametrul 16 cm.Oala mea are inaltimea de 33 cm si diametrul de 26 cm.Marca este Kaiserhoff.Eu am cumparat-o cu 135 lei acum 2 ani .Linkul ce l-am pus in com.de mai jos a fost pentru firma de unde am cumparat-o.
Eu am facut de mere,pere si struguri.Procedeul ”pas cu pas” .Oala are trei piese.In oala din img.3695 se pun 3 litri de apa peste care se aseaza oala”palnie”(img.3696) unde se colecteaza sucul.Peste aceasta se aseaza oala ”Sita” (img 3697)in care se pun merele taiate (img 3701).Se pune capacul si tot ansamblul se pune pe foc.Aburul trece prin fructe,condenseaza si se colecteaza in oala palnie.Se pregatesc sticlele (spalate,uscate si fierbinti) iar cand apare sucul pe furtunas se goleste direct in sticle care se capseaza si apoi se tin acoperite in patura pana la racirea completa.Eu n-am pus zahar deloc.Depinde de dulceata fructelor.
E foarte gustos fara a avea gustul compotului.Are aroma marului iar dulceata sucului depinde de cat de dulci sunt merele.Gustul sucului la oala este mai rafinat si mai limpede decat mustul si are avantajul ca se pastreaza pe iarna mentinandu-si gustul si limpezimea.Mustul de teasc e bun proaspat dar pastrat pe iarna nu stiu cum e ca sa fac o comparatie.
Imi pare rau,nu stiu, nu am facut suc de zmaura ca fac sirop din ea.Normal ar trebui sa-i retina.Aburul trece prin fructe si extrage sucul fara sa zdrobeasca fructele.Am facut din struguri si a mers perfect dar aici semintele au fost mai mari ca la zmaura si nu au trecut prin gaurile strecuratoarei.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.